Hollands Kroon

Verbinding tussen de Wieringer Schatkamer en Vluchtelingenwerk

Advertentie:

Hollands Kroon – De Hollands Kroonse Uitdaging HKU) verbindt. Bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen met bedrijven of organisaties zoals de gemeente. Er wordt gekeken waarmee maatschappelijke organisaties geholpen kunnen worden. Maar ook particulieren steken wij de helpende hand toe. Als de HKU zelf zaken signaleert die beter kunnen, dan worden er partijen gezocht die dat mogelijk maken. Alles met één doel; Hollands Kroon een mooiere plek maken om te leven en te werken.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen, dat is wat HKU doet. Leanne Coster van Vluchtelingenwerk Hollands Kroon vroeg bij de HKU om integratieplekken voor statushouders. En ging manager Edwin Wittink daar direct mee aan de slag. Hij legde de link met het aanbod van Kringloopwinkel De Wieringer Schatkamer in Hippolytushoef. Deze bieden zinvol vrijwilligerswerk in de kringloopwinkel en het nog te realiseren sociaal café. Wellicht een plek waar statushouders aan de taal en hun sociale vaardigheden kunnen werken.

Deze week maakten Leanne en Edwin kennis met Erzsébet Thomasse van De Wieringer Schatkamer. Tijdens het gesprek en de rondleiding door de kringloopwinkel werden de mogelijkheden van samenwerking besproken. Dit resulteerde in de intentie om binnen de Wieringer Schatkamer plaats te bieden aan statushouders. Daarnaast zagen de drie partijen wellicht nog meer mogelijkheden. Zoals dat in de praktijk altijd gaat. Door een verbinding, ontstaan er weer nieuwe verbindingen. De Hollands Kroonse Uitdaging is graag de spin in dit web der verbindingen.

Meer informatie over de Wieringer Schatkamer is te vinden op facebook.com/wieringerschatkamer. Over Vluchtelingenwerk Hollands Kroon is meer te lezen op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button