Sport

Den Helder Suns trekken aan het kortste eind

Den Helder – De Den Helder Suns hebben dinsdagavond niet voor een derde keer op rij weten te winnen. Na winstpartijen op Liege Basket en Den Haag Royals, moesten ze de wedstrijd aan Yoast United laten. De bezoekers uit Bemmel sloten de partij in Sporthal Sportlaan winnend af ten koste van de Helderse basketballers: 80-85.

In de eerste tien minuten namen de Suns halverwege een 10-08 voorsprong, daarna bleef het vier minuten zonder punten, om vervolgens de laatste minuut, door twee scores op rij van Sam van Oostrum, tot 14-17 te komen. Het tweede kwart stond vol van foute keuzes van de basketballers van de Suns, gemiste wanhoopsdriepunters en slechte passing voerden de boventoon. Reden dat de marge bij rust nog iets groter was geworden: 29-34.

Reden genoeg voor coach Peter van Noord om zijn ploeg op scherp te zetten tijdens de pauze. Dat leek te lukken, want onder andere door scores van Ben Kovac en Sam Huurman naderden de Suns tot 42-43. Met een dunk van de sterk spelende Yarick Brussen (twintig punten en zeventien rebounds) kwamen de sporters zelfs op voorsprong: 48-47. Jett Speelman trok namens de bezoekers de stand weer gelijk en onder meer met driepunters van Kaleb Warner Josh Furguson bleef het verschil vijf punten aan het einde van het derde kwart: 56-61.

Spannend
Met een rebound overwicht van de Suns en een driepunter van Nino Gorissen was de stand bij 65-65 weer in evenwicht. Met nog zes minuten te spelen leek het vizier aangescherpt te zijn, maar de ballers van Yoast United wisten niet van opgeven en zo bleef het spannend nadat Stan van den Elzen (9 Assist) met een rebound en score een minuut voor tijd 80-81 noteerde. Speelman noteerde 83 voor de bezoekers en na missers van Gorissen en Kovac en een fout op topscorer Nate Britt wist laatstgenoemde de winst voor Yoast veilig te stellen vanaf de vrije worp lijn: 80-85

Zaterdag 16 april spelen de Suns thuis tegen Spirou Charloi om 19:30 in Sporthal Sportlaan.

Topscorers:
Den Helder Suns: Yarick Brussen 20 (17 rebounds), Sam Huurman 16, Ben Kovac 16
Yoast United: Nate Britt 20, Jett Speelman 18, Kaleb Warner 16

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button