Sport

Dames Den Helder Suns met 1 been in finale play-offs

Advertentie:

Den Helder – De finale voor de strijd om de landstitel lonkt voor de dames van de Den Helder Suns. Donderdagavond werd in sporthal Sportlaan in de 1e halve finalewedstrijd tegenstander Binnenland met 91-77 verslagen. Daarmee is het 1-0 in de best-of-three en kan aanstaande zaterdag, bij een tweede overwinning, de finale worden bereikt. Daarin wacht dan hoogstwaarschijnlijk Grasshoppers, dat donderdag eenvoudig won van Triple Threat.

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, was het zeker geen eenvoudige avond voor de Suns. In het eerste kwart hadden de bezoekers het beste van het spel en ongetwijfeld dacht Binnenland toen nog dat er wellicht iets te halen viel in Den Helder. De eerste score (0-2) was voor Marlou de Kleijn en in dat eerste kwart kwam de thuisploeg zelfs met 9-17 achter. Bij de Suns gingen teveel schoten mis, terwijl bij de gasten vrijwel alles raak viel. De 18-22 stand na de eerste tien minuten was dan ook zeker niet onterecht.

Rollen omgedraaid
In het tweede kwart waren de rollen omgedraaid. Bij de Suns begon het te lopen, Binnenland maakte nu meer fouten. Het resultaat was een kwart dat met 31-17 in het voordeel van de thuisploeg werd gewonnen en waarmee de stand bij rust dus op 49-39 kwam. De supporters konden opgelucht aan het pauzedrankje beginnen, het zag er weer gunstig uit voor de Helderse fans en hun favoriete ploeg.

Binnenland begon het derde kwart waar het kwart twee mee was geëindigd: scoren. De achterstand ging terug naar 6 en was bij 54-51 nog maar 3, dichterbij kwamen ze echter niet. Scores van onder anderen Janiek van Veen, Iris Vennema en Kelsi Lidge maakten dat de Suns uitliepen naar een voorsprong van 75-61 aan het begin van het laatste kwart. De grootste voorsprong was 21 punten (90-69).

Topscores Suns: Kelsi Lidge (24), Janiek van Veen (16) en Iris Vennema (12).
Topscores Binnenland: Marlou de Kleijn (29), Janine Guijt (20).

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button