Den Helder

Oma Jo heeft de Kroonpassage na een week verlaten

Advertentie:

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Om dit op confronterende manier onder de aandacht te brengen verhuisde zorgorganisatie Omring een oudere vrouw van haar eenzame etage op driehoog naar een etalage in winkelcentrum ‘De Kroonpassage’ in Den Helder. “Zodat ze weer onder de mensen kan zijn.”

Monica Anthonijsz, wijkverpleegkundige bij Omring: “Het is een tendens dat ouderen steeds langer thuis wonen. En daarmee neemt de kans op eenzaamheid aanzienlijk toe. Ouderen voelen zich hierdoor soms onveilig. Het gaat niet alleen om de gezelligheid van een kopje koffie, maar ook om het gevoel dat er iemand naar ze omkijkt. Daar hebben wij als wijkverpleegkundigen een rol in, maar zeker ook de samenleving als geheel.”

Als zorgorganisatie voelt Omring zich verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van ouderen in Noord-Holland. “Met het in scene zetten van deze situatie willen we daarom aandacht vragen voor eenzaamheid onder ouderen, en de impact die het heeft op hun leven. In het bestrijden van eenzaamheid hebben we namelijk als gehele samenleving een rol. Daarom doen we een appel aan familie en vrienden uit de omgeving om ouderen ook wat vaker te bezoeken. Uiteraard voor een gezellig praatje. Maar óók om een vinger aan de pols te houden. Zodat -als het nodig is- op tijd professionele zorg kan worden aangehaakt. Ook gebruiken wij het verblijf van Oma Jo in Den Helder om te leren hoe wij als Omring nog beter kunnen bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid.”

Hartverwarmende reacties
Oma Jo (zoals we haar noemen) is de afgelopen week een begrip geworden in Den Helder en omstreken. “Zij heeft het afgelopen week enorm naar haar zin gehad in haar etalagewoning. Tijdens haar verblijf heeft ze genoten van alle aandacht. En hoe het winkelend publiek verrast, verwelkomend, hartverwarmend maar soms ook afwijzend op haar aanwezigheid reageerde. Ondanks dat ze wist dat het tijdelijk was, had ze er graag nog een paar weken langer willen blijven.”

Komende dagen plaatst de Omring op hun website een samengestelde video met de meest bijzondere momenten van de actie. https://www.omring.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button