Hollands Kroon

Een winterstalling voor een historisch vissersscheepje

Advertentie:

Kolhorn – De nieuwgebouwde winterstalling voor de ansjovisjol KH44, een 124-jarige jol die vanaf het jaar 1900 tot 1929 vanuit de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn heeft gevist, wordt geopend. De opening wordt verricht door wethouder Lilian Peters van de gemeente Hollands Kroon op zaterdag 20 april.

Tot nu toe heeft het ijzeren scheepje altijd in de buitenlucht moeten overwinteren. Voor de vrijwilligers van de Stichting Varend Erfgoed Kolhorn was dit niet erg comfortabel. De eerste plannen voor een botenloods waren dan ook twintig jaar geleden al gemaakt, maar dat idee werd vanwege kosten alweer snel losgelaten.

Er is een plek gevonden bij camperplaats ’t Groentje aan het eind van de Strook. Daar mag de stichting dertig jaar blijven zitten. De bouw van de loods startte in de zomer en is grotendeels ook door de vrijwilligers uitgevoerd. De kosten van 240 duizend euro zijn voor het merendeel gesubsidieerd.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button