Uitgaan

Tentoonstelling “Redders op Zee” in het Nationaal Reddingmuseum Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder is verheugd de opening aan te kondigen van de tentoonstelling “Redders op Zee”, ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De officiële opening vindt plaats op 26 april 2024 en de tentoonstelling is te zien tot en met 5 januari 2025.

Dertien musea en dertien unieke tentoonstellingen met ieder hun eigen verhalen. Deze bijzondere tentoonstelling werpt een blik op de heldhaftige inspanningen van de KNRM en haar bemanningen gedurende twee eeuwen van onverschrokken, vrijwillige dienstverlening op zee. Bezoekers zullen worden meegenomen op een reis door de geschiedenis van de KNRM, van haar bescheiden begin tot haar huidige status als essentiële organisatie binnen de Nederlandse maritieme veiligheid.

Tijdens deze tentoonstelling maak je kennis met de mensen achter de reddingen: de redders en hun families, van toen en nu. Zij kropen namelijk voor de camera om te vertellen over hun ervaringen met het redderswerk, wat resulteert in prachtige en meeslepende diepte-interviews. Deze interviews in combinatie met indrukwekkende fotografie van Robin de Puy en Jeroen Hofman, werpen een uniek licht op zowel KNRM stations Den Helder, Texel en Den Oever alsmede de ervaringen, emoties en uitdagingen waarmee vrijwilligers worden geconfronteerd bij het redden van levens op zee.

Eerbetoon
“We zijn ontzettend trots om deze tentoonstelling te presenteren als eerbetoon aan de buitengewone inzet van de KNRM gedurende twee eeuwen,” aldus Leo Kapiteijn, directeur van het Nationaal Reddingmuseum. “Het is onze hoop dat deze tentoonstelling niet alleen de geschiedenis van de KNRM viert, maar ook een bron van inspiratie zal zijn voor toekomstige generaties.”

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button