Den HelderHollands KroonRegio NoordkopSchagen

Nieuw: Thuisblijf TV op Regio Noordkop

Regio – Regio Noordkop start vandaag (13 mei) met een nieuw programma op het tv-kanaal: Thuisblijf TV. In samenwerking met MEE & De Wering, Ouderenwerk, Jongerenwerk en Rik Niks Bodylanguage wordt drie keer per week een licht sportief en informatief programma uitgezonden via Regio Noordkop TV. Elke maandag, woensdag en vrijdag om 11.00 uur, met een herhaling om 15.00 uur.

De eerste aflevering is een korte en bedoeld “om er even in te komen”. Rik Niks geeft een lesje ‘bewegen op afstand’, bedoeld voor ouderen, maar uiteraard mag iedereen meedoen. “Elke aflevering opnieuw enkele oefeningen die je gewoon thuis kunt doen, in de huiskamer en zelfs in de luie stoel”, licht Rik toe. De aflevering wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Sikina & Friends.

“De bedoeling is dat we het programma steeds een stukje uitbreiden”, vertelt Bas Ouwens, een van de initiatiefnemers. “Behalve de beweegles van Rik en wat muziek uit de regio komen we ook met het item ‘de ideale schoonzoon’, een stukje historie uit de Kop van Noord-Holland en een gesprek met een bekend persoon waar inwoners zelf vragen aan kunnen stellen.” Thuisblijf TV is in elk geval de komende weken te zien via Regio Noordkop TV. “Het is vooral bedoeld voor de ouderen die, ondanks dat alle maatregelen nu wat versoepeld worden, nog steeds niet of nauwelijks naar buiten kunnen of mogen”, aldus Ouwens. “Enkele zorgcentra in de regio hebben al laten weten de bewoners te informeren en de tv om 11.00 uur aan te zetten.”

Regio Noordkop TV is te vinden bij Ziggo op digitaal kanaal 41, bij KPN en XS4All via kanaal 1463 en bij T-Mobile via kanaal 841. Ook kan gekeken worden via ‘live tv’ op regionoordkop.nl of via de gratis app van Regio Noordkop. Klik hier voor een overzicht van alle frequenties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button