Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Ruim 9000 bezoekers voor gesloten Fort Kijkduin

Advertentie:

Den Helder – Fort Kijkduin en Escape Room Egmond hebben een online escape room ontworpen. Door middel van de 3D-fotografie van Marco van Ammers kunnen deelnemers daadwerkelijk rondlopen in het fort, maar dan thuis. De escape game ‘Bevrijd de directeur van Fort Kijkduin’ is sinds 27 april gratis te spelen. Ruim 9000 mensen hebben het Fort in twee weken bezocht via de online escape game.

Initiatiefneemster is Samira Houtenbos uit Egmond aan Zee, eigenaresse van Escape Room Egmond. Zij zag de 3D-fotografie van Marco van Ammers online voorbij komen en wist meteen hier moeten we iets mee. “Dit is zo levensecht. Dat je daadwerkelijk zelf kunt rondwandelen maakt het super geschikt voor een online escape room. Ik ben geschikte locaties gaan bellen en stuitte op Fort Kijkduin: zij waren meteen enthousiast!” De online game is een groot succes Sanne Koene, bedrijfsleider bij Fort Kijkduin vertelt: “Gemiddeld trekt Fort Kijkduin zo’n 40.000 bezoekers per jaar, dat zijn gemiddeld 750 personen per week. Dat via deze game maar liefst 7000 mensen ons zouden bezoeken in de eerste week hadden we nooit verwacht”.

Directeur gevangen genomen
Het draait in deze escape game om één ding: het bevrijden van de directeur. Lange Jaap, een veel geziene gast op Fort Kijkduin, heeft hem namelijk gevangen genomen. Hij wil graag dé gids zijn en probeert het op deze manier op te nemen tegen de vaste gids van het fort, Marcel. Hij heeft dan ook een duidelijke videoboodschap voor Marcel. Jaap heeft het hele fort overhoop gehaald en allemaal puzzels verstopt over het fort. Aan de spelers de taak om gids Marcel te helpen met het oplossen van de puzzels en zo de directeur te bevrijden. De ontvoerde directeur moet wel even geduld hebben, de game is namelijk goed voor 1,5 tot 2 uur vermaak!

Veel van de informatie die in het Fort te vinden is of verteld wordt door gids Marcel tijdens de rondleidingen is verwerkt in de puzzels. Zo leert de speler via de online game op een hele andere manier veel over de geschiedenis van het verdedigingswerk. Een van de spelers vertelt: “Een prachtig kijkje in het fort, waar ik met dit spel, ondanks dat ik er al jaren meerdere keren per jaar kom, toch weer nieuwe dingen heb geleerd”. Het spel is ook geschikt voor kinderen en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Perfect voor gezinnen of vrienden op afstand via een videoverbinding.

Het spel is gratis te spelen. Voor de makers van het spel kan een vrijwillige donatie worden achtergelaten. Op www.bevrijdfortkijkduin.nl kan het spel online worden gespeeld.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button