Defensie

Marine hervat jacht op drugs in Caribisch gebied

Adverentie

Den Helder – Het patrouilleschip Zr.Ms. Holland is donderdag vanuit Den Helder naar het Caribisch gebied vertrokken. Defensie heeft daardoor na een aantal maanden weer een stationsschip in het gebied.

Zr.Ms. Holland komt naar verwachting op 26 mei aan. De bemanning richt zich onder meer op operaties tegen terrorisme en piraterij en op drugsbestrijding. Dat gebeurt in samenwerking met ketenpartners als de Kustwacht Caribisch gebied en de Amerikaanse Commander Task Group 4.4. Zr.Ms. Holland is een oceangoing patrol vessel (OPV) en heeft een NH90-maritieme gevechtshelikopter aan boord.

Eind december vorig jaar keerde het vorige stationsschip Zr.Ms. Groningen terug naar Nederland vanwege technische problemen. In de periode daarvoor onderschepte de bemanning van het schip onder meer duizenden kilo’s aan drugs. Defensie heeft vier patrouilleschepen van de Holland-klasse. Dit zijn flexibel inzetbare schepen voor de bewaking van kustwateren. De OPV’s kwamen tussen 2012-2013 in dienst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button