Hollands KroonVideo

Gratis levensmiddelen via buurtkastje (video)

Anna Paulowna – Stichting SoGoed zet zich in voor mensen met een kleine portemonnee en wil gelijktijdig voedselverspilling tegen gaan. Bij hen is het mogelijk een buurtkastje aan te schaffen waar de mensen voedsel uit kunnen halen, maar ook in kunnen doen. Esther Smeink uit Anna Paulowna bedacht zich geen moment en ook zij schafte zo’n kastje aan.

“Ik liep al een tijdje met het idee om iets te doen voor de medemens en vorig jaar heb ik via SoGoed een kastje aangeschaft en deze staat nu voor ons huis. Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Niet alleen mensen die er wat uithalen, maar ook worden er levensmiddelen in geplaatst en soms is het zoveel dat ik het voorlopig even in de garage moet zetten”, aldus Esther.

“Het gaat niet alleen om levensmiddelen, maar ook drogisterij artikelen zijn gewild. En het zou natuurlijk mooi zijn als er meer van deze kastjes komen.” Voor meer informatie over de buurtkastjes en waar ze staan kan contact worden opgenomen met SoGoed via www.stichtingsogoed.nl of loop eens langs bij Esther Smienk aan de Molenveld 1 in Anna Paulowna.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button