112Den Helder

Vandalen slaan toe in Sluisdijkgarage: ramen, portieren en tankdop beschadigd

Advertentie:

Den Helder – Flinke schade bij de Sluisdijkgarage in het centrum van Den Helder. Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag meerdere auto’s op het parkeerterrein beschadigd. De politie doet onderzoek naar wat er is voorgevallen.

Een omwonende en abonnementhouder van de garage doet zijn verhaal bij de garage. “Ze zijn zowel op het boven- als benedendek bezig geweest”, doelt hij op de vernielers. “Met deze garage is al een hele tijd gedoe. De gemeente ziet geen kans om hier een werkend parkeersysteem te maken.” De slagbomen werken niet altijd, waardoor de gemeente volgens hem besluit de hele garage maar open te doen. “Ik ben een van de velen uit de buurt die een abonnement heeft op de garage. Je gaat er vanuit dat het afgesloten is, maar dat is het niet.”

De beschadigde auto stond boven op het onoverdekte parkeerdek. Deze is naar het overdekte deel op de begane grond verplaatst, zodat Carglass het raam donderdagavond kan vervangen.

Ander beveiligingsbedrijf
Er is al langer veel te doen om de Sluisdijkgarage. Eind november erkende wethouder Michiel Wouters dat het niet goed gaat met de parkeergarage. De huidige beheerder, P1, is verhuisd naar Eindhoven en functioneert niet meer naar behoren. Daarom wordt het beheer van de Sluisdijkgarage vanaf 1 januari 2024 neergelegd bij DEKO, een beveiligingsbedrijf in Den Helder.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. Door zijn de kneuzen die flink doen op pillen, poedertjes en drank. Als ze later (als dat er van komt, verstand komt met de jaren) zelf vernielingen meemaken het normaal vinden en het voor een hoop centjes laten maken…

Wellicht ook interessant

Back to top button