Den Helder

Nieuwe start- en finish bij Avondvierdaagse Julianadorp

Adverentie

Julianadorp – De organisatoren van de avondvierdaagse Julianadorp komende week hebben nog aanvullende informatie voor de deelnemers. De startprocedure is anders dan voorgaande jaren. De deelnemers hoeven niet meer binnen in het Dorpshuis om een startkaart op te halen. Na betaling hebben de wandelaars een e-mail gehad met daarop een barcode. Elke dag bij de start wordt deze gescand door een van de vrijwilligers van de organisatie.

De toegang naar het startterrein bij MFC ’t Dorpshuis in Middelzand wordt afgesloten. Lopend of met de fiets komen is een aanrader. De fietsen kunnen gestald worden bij ’t Dorpshuis of op de schoolpleinen van de Kameleon en De Stek. De schooldirecties hebben toegezegd de pleinen niet te zullen afsluiten.

Zowel bij de start als onderweg moet worden vermeden dat er zwerfafval achterblijft. Deelnemers worden verzocht geen afval achter te laten. De route van de tien kilometer die op maandag 16 mei door de duinen gaat is het van groot belang om geen afval achter te laten. De duinen zijn beschermd natuurgebied.

De weersvoorspellingen zijn goed. Droog en overwegend zonnig weer wordt verwacht. Er waait naar verwachting een oostelijke wind kracht vier, dus het kan snel afkoelen.

Intocht niet naar Loopuytpark
Helaas kan de intocht niet eindigen op het Loopuytpark. Op last van de gemeente moet de intocht halverwege de Van Foreestweg af laten buigen naar het Dorpshuis. Dit heeft te maken met de wegwerkzaamheden aan de Schoolweg en Loopuytpark.

Er is een tekort aan grondstoffen. Dat tekort geldt ook voor de medailles die de deelnemers van de vierdaagse na afloop krijgen. De medailles worden daarom dit jaar nageleverd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button