Cultuur/NatuurDen Helder

“Om met de deur in huis te vallen…”

Advertentie:

Den Helder – Voor een fototentoonstelling op de Dag van de Architectuur op 17 juni komt het Triade Architectuurcentrum met een opmerkelijke oproep: “voordeuren gezocht!”

Op de Dag van de Architectuur willen kunstencentrum Triade, Woningstichting, Zeestad, Citymarketing en de gemeente aandacht besteden aan het thema toegang en toegankelijkheid door middel van onder andere een fototentoonstelling. Een tentoonstelling van de voordeuren van Den Helder.

Het Triade Architectuurcentrum roept iedereen op die een bijzondere voordeur heeft een foto hiervan in te zenden. Heeft men bij de foto van de voordeur een bijzonder verhaal, stuur dit in bij de foto. Het kan ook een normale voordeur zijn met een bijzonder verhaal over de mensen die achter de voordeur wonen, of een verhaal over het huis waar de voordeur onderdeel van is. Het kan van alles zijn. Men is op zoek naar unieke verhalen van inwoners in relatie tot hun voordeur. De verhalen worden geplaatst op de website van het architectuurcentrum en gepresenteerd in de binnenstad rond de Dag van de Architectuur.

Opgave kan via Triade-denhelder.nl/architectuurcentrum

Triade Architectuurcentrum is een samenwerkingsverband tussen Triade, Woningstichting, Zeestad, Citymarketing en de Gemeente Den Helder en organiseert en faciliteert initiatieven die betrekking hebben op architectuur. Jaarlijks haakt het Architectuurcentrum aan bij de landelijke Dag van de Architectuur middels diverse activiteiten.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Architectuur doet meer met een mens dan je zo in eerste instantie zou denken. In je jeugd koppel je vaak al sentimenten die je ooit voelde aan de omgeving waar je op dat moment verbleef. Zo deed het me absoluut niets meer toen de Scholengemeenschap Nieuwediep (wat mij betreft eindelijk) afgebroken werd. Op de wc die zich helemaal solo op de eerste etage bevond na dan. Ik verheugde me er namelijk altijd op om minimaal 1x per uur een paar minuten rust te hebben en even weg te zijn van de doctrine die een middelmatig mens van je probeerde te maken. De bouwstijl waar mijn hart tegenwoordig sneller van gaat kloppen is die van de ´Bauhaus´, die is net na de 1e W.O. ontstaan en daarna zo´n jaar of 10 toonaangevend geweest. Ik woonde als kind in een ´Bauhaus´ huis nadat ik het ouderlijk huis verlaten had en eindelijk de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven had veroverd. Bauhaus is een bouwstijl die hoop uitademt, die toont dat je je niet aan welke regel dan ook hoeft te houden en dat je wanneer je dat nodig acht gewoon je eigen regels vaststelt. Theo van Doesburg van ´de Stijl´ begreep dat als geen ander (alleen primaire kleuren en zwart, wit en grijs, klaar!). De Stijl is een dermate geniale stroming in de kunst dat ik die tekort doe om hem hier in twee zinnen te typeren, wanneer je eenmaal in aanraking komt met de Stijl verandert je leven. Speciaal voor alle schermkijkers: Jack White maakte een geniale cd in de vorm van De Stijl en benoemde hem ook zo en u kent een nummer van Jack White. Waaatt? ´Jack hoe´? Nou vooruit laat ik u een beetje helpen dan: ´Jack´s White Stripes´ en ´Salvation Army´, tokkelen maar met die vingers dan nu, met deze twee aanwijzingen moet het u wel lukken…

Wellicht ook interessant

Back to top button