Sport

Goede generale op kampioenschappen voor zwemmers Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – Bij de laatste limietwedstrijd in Alkmaar op de lange baan (vijftig meter) van dit seizoen kwamen de zwemmers van Zeemacht goed voor de dag. Chaya Bremer en Romée Smit wisten zelfs hun persoonlijke records te verbeteren.

Nieuwkomer Irene van Drimmelen zwom zowel op de vijftig meter vrije slag als de honderd meter vrije slag de paralimieten voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen lange baan in juni in Amersfoort. Ginger de Grave zwom limieten op de tweehonderd en vierhonderd meter vrije slag en de honderd meter rugslag voor de Noord-Hollandse Kampioenschappen lange baan in Amsterdam die over twee weken zullen plaatsvinden. Chaya Bremer en Romée Smit scherpte hun persoonlijke records verder aan, die al goed worden voor deelname aan deze kampioenschappen.

Bij deze wedstrijd zwommen ook een aantal minioren van Zeemacht voor het eerst op de lange baan om ervaring op te doen. Hierbij zwommen ze prima tijden die soms zelf sneller waren dan hun tijden op de korte baan (25 meter). Dit zijn tijden die normaliter altijd sneller zijn dan lange baan tijden.

Programma
De maanden mei en juni staan in het teken van kampioenschappen voor de zwemmers. In mei zijn dit voor de junioren en jeugd de Noord-Hollandse Kampioenschappen en in juni de Nederlandse (junioren) Kampioenschappen. Voor de minioren zijn de Minioren Finales in Alkmaar in juni de wedstrijd waar het om draait en waarvoor zich maar liefst elf Zeemacht zwemmers zich al geplaatst hebben.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button