Cultuur/Natuur

KopGroep Bibliotheken ontving in 2023 ruim kwart miljoen bezoekers

Jaarverslag KopGroep Bibliotheken gepubliceerd

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – KopGroep Bibliotheken ontving in 2023 278.374 bezoekers in haar negentien vestigingen. Daarnaast verwelkomde het ruim tweeduizend nieuwe leden. Dat blijkt uit het gepubliceerde jaarrapport.

KopGroep Bibliotheken kijkt terug op een jaar vol beweging. Bol van bezigheden, maar ook van een positief gonzen door de straten. “2023 was een jaar waarin we veel konden vieren”, vertelt directeur Anita Ruder. “Vooral omdat we merken dat we met al die groei en professionalisering verschil maken voor de inwoners van onze gemeenten.”

KopGroep Bibliotheken is constant bezig de inwoners van de gemeenten zo goed mogelijk in hun behoeften te voorzien. Leesvaardigheid, taalvaardigheid, digitale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling vormen de speerpunten van de dienstverlening. Dat vraagt om een samenhangend geheel van enthousiaste medewerkers, die zich graag inzetten, een gezonde organisatie, heldere afspraken, innovatie en hechte samenwerking.

Jaarverslag
Op Texel werd het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend, in Nieuwe Niedorp verhuisde de bibliotheek naar het Winkelhart en de bibliotheek in Tuitjenhorn werd verduurzaamd. Ook werd het veertigjarige bestaan van de bibliotheek in ’t Zand gevierd en het tienjarig bestaan van Markt18 in Schagen. Met verhalen uit de praktijk en de impact die daarmee wordt gemaakt, geeft het jaarverslag een kijkje in de keuken van de bibliotheekorganisatie. Het jaarverslag is te vinden op de website van KopGroep Bibliotheken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button