Defensie

Marine vangt ton cocaïne in Caribisch gebied

Advertentie:

Caribische Zee – Zr.Ms. Groningen heeft meer dan een ton drugs onderschept in de Caribische Zee. Dat gebeurde bij acties op 24 en 28 april, zo maakt Defensie maandag bekend. Het zijn de eerste vangsten van het marineschip sinds het weer als ‘drugsjager’ is ingezet.

In beide gevallen ontdekte een Amerikaans patrouillevliegtuig verdachte bootjes. De snelle onderscheppingsboten van de gealarmeerde Groningen achterhaalden de zogeheten go-fasts. Bij de actie op 24 april gaven de verdachten zich niet zomaar over. Dat gebeurde pas na waarschuwingsschoten. Bij de onderschepping vier dagen later was dat niet nodig.

De in totaal vier verdachten en 1.072 kilo contrabande zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Stationsschip
Zr.Ms. Groningen fungeert sinds begin april als stationsschip in het Caribisch gebied. Het wordt onder meer ingezet voor counterdrugsoperaties. Daarvoor werkt de bemanning afwisselend samen met de Amerikaanse kustwacht en Kustwacht Caribisch Gebied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button