Sport

Wedstrijdverslagen regionaal clubvoetbal: JVC wint, Kleine Sluis pakt punt

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Vele amateurvoetballers uit de Noordkop trokken zondag weer ten strijde voor hun lokale club. Nadat de meeste ploegen vorige week een korte competitiepauze hadden in verband met de feestdagen, werd er afgelopen weekend weer volop gevoetbald. Zo won JVC makkelijk van Uitgeest, pakten Kleine Sluis en ZAP een puntje en ging Zeemacht onderuit.

JVC – Uitgeest: 4-1
JVC heeft in de tweede klasse met 4-1 gewonnen van Uitgeest. De ploeg uit Julianadorp moest al vroeg in de achtervolging nadat Nick van Booren de 0-1 maakte. JVC werkte hard om de achterstand om te buigen en wist de tegenstander onder grote druk te zetten. Dankzij Rik Schop en Bart Clemens was de ruststand 2-1. In het tweede bedrijf bleef JVC de betere en werd het al snel 3-1 door Schop. Clemens kon na een uur spelen zijn tweede en de laatste treffer van de middag maken. Door de 4-1 overwinning is JVC goed op weg om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van Jitze Bosma speelt tweede pinksterdag nog een uitwedstrijd tegen Assendelft. Het competitieseizoen wordt een week later thuis afgesloten tegen ZAP.

Medemblik – ZAP: 1-1
ZAP blijft in de tweede klasse op de voorlaatste plek staan. In en tegen Medemblik kwam de ploeg uit Breezand tegen hun concurrent niet verder dan 1-1. Medemblik kwam na een sterk begin op voorsprong. ZAP kwam daarna goed terug en het was niet meer dan terecht dat de ploeg uit Breezand, via David Albert, tien minuten voor het rustsignaal op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft waren beide teams aanvallend niet scherp genoeg. ZAP heeft nog een thuisduel tegen KFC (tweede pinksterdag) en een uitduel tegen JVC te gaan. Het wordt nog een hele klus om de nacompetitie te ontlopen.

Kleine Sluis – VVW: 1-1
Kleine Sluis is in de derde klasse niet verder gekomen dan 1-1 tegen VVW. Beide teams waren met deze uitslag niet tevreden, want er moeten nog extra punten behaald worden om definitief te handhaven. Met rust stond het nog 0-0. Na een misverstand achterin bij de thuisploeg werd het 0-1. Door Billy Ray Zwart werd het niet veel later weer gelijk. Helder van der Eng kreeg nog een rode kaart en is er volgende week niet bij.  Kleine Sluis speelt volgende 20 mei uit tegen De Spartanen. Een week later op zondag is de laatste competitie wedstrijd uit tegen SEW.

Zeemacht – Dirkshorn: 2-3
MSV Zeemacht heeft in de vierde klasse met 2-3 verloren van koploper Dirkshorn. In de eerste helft liet de thuisploeg uitstekend spel zien en Timo Swart opende de score. Door Fabian Raap kon de eigen aanhang weer extra juichen: 2-0. Het duel leek op een verrassing uit te lopen, maar in de tweede helft liet Dirkshorn zien dat het terecht bovenaan staat. De defensie van Zeemacht werkte hard, maar moest accepteren dat de tegenstander drie keer kon scoren en de volle winst pakte. Door dit resultaat kan het team van trainer Harold de Klerk de nacompetitie niet meer ontlopen. Zeemacht speelt maandag 20 mei uit tegen Petten.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button