Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Nieuwe haring glijdt lekker door de keel

Advertentie:

Hollands Kroon – Sorry uitverkocht, dat waren vaak de woorden die werden uitgesproken door de visverkopers als er werd gevraagd om een nieuwe haring. Je moet er elk jaar weer op tijd bij zijn, want als de nieuwe haring op de markt komt loopt het gelijk storm bij de vishandelaren.

Wat is het toch wat die nieuwe haring zo bijzonder maakt? Volgens de kenners is het ieder jaar weer een uniek moment als de eerste haringen op de toonbank liggen. Ook dit jaar is hij weer van prima kwaliteit en dan glijdt hij lekker weg door de keel.

Het mooiste is dat alle verkopers op dezelfde dag de nieuwe haringen aanbieden en daarom is het bij alle visverkopers een drukte van belang. Zo ook bij van Teetjes Vis uit Hippolytushoef, waar de klanten de nieuwe haring lekker lieten wegglijden. De verkoop ging wel met de gepaste anderhalve meter.

De nieuwe haring is bij vrijwel alle viszaken in de Noordkop te verkrijgen. Vrijdag maakten we onderstaande video:

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button