Den HelderPolitiek

Terugtrekken gemeente uit Milieupark Oost roept vragen op bij PVV

Den Helder – De gemeente Den Helder bracht recent naar buiten dat zij uit het Milieupark Oost stapt en dat de voormalig partner, De Vries & Van de Wiel (DVW) doorgaat met de bedrijfsactiviteiten en daarnaast werkzaamheden voor de offshore. De PVV wil van het college weten welke vergunning nodig is voor het bedrijf om nog 10 jaar door te gaan met deze activiteiten.

Daarnaast wil de PVV weten wat DVW voor activiteiten voor de offshore gaat verrichten en of hiervoor ook andere vergunningen vereist zijn. Ook vraagt raadslid Van Esdonk namens de PVV of een milieueffectenrapportage gemaakt moet worden, of de nieuwe activiteiten gevolgen hebben voor de scheepvaart en het wegverkeer en of de situatie met betrekking tot de toegestane activiteiten op de locatie verandert, waarbij de PVV verwijst naar het naastgelegen natuurpark wat een Natura 2000 gebied is.

Tot slot wil de PVV weten hoeveel Fte’s verloren gaan en wat de besparing hierin wordt als de gemeente zich terugtrekt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button