Hollands KroonVideo

Bijzondere kerkdienst in Ruïnekerk Oude Niedorp (video)

Nieuwe Niedorp – Een bijzondere kerkdienst zondagochtend in Oude Niedorp. Er werd gespeeld op een Tambur, ook wel een Arabische busuk genoemd, gezongen en geschilderd in de ruïnekerk. Het doel: “een beetje verbinding te realiseren”, aldus predikant Fokke F. Omta.

Sinds de vluchtelingencrisis, eind 2015/16, worden in Niedorp activiteit ontplooid gericht op verwelkoming, inburgering en socialisering. Dit alles onder de noemer “Nieuwe Buren”. De Stichting Nieuwe Buren Niedorp runt onder meer een taalcafé, het laatste jaar vanwege corona online.

Daarnaast zijn er de afgelopen jaren enkele evenementen georganiseerd, voor overwegend Syriers (Koerden) en Eritreërs. Variërend van schaatsclinics en recreatievoetbal tot een minifestival (2018) met Rodaan al Ghalidi. De meeste activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking tussen de Stichting Nw. Buren en de Fenixkerk (Prot.Gemeente) te Nieuwe Niedorp.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button