Uitgaan

Beleef de Waddenzee bij Fort Kijkduin tijdens Dag van het Wad

Huisduinen – De Dag van het Wad wordt dit jaar gevierd op zaterdag 25 juni. Daarbij wordt de Waddenzee op alle aangrenzende kustplekken in de spotlights gezet. De ondiepe kustzee behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en dat is heel bijzonder. Fort Kijkduin laat graag zien hoe mooi het leven langs de kust is en neemt bezoekers mee op excursie.

Bij paal 0 loopt de Noordzee af en begint de Waddenzee, deze paal staat op de pier vlak naast Fort Kijkduin. Bij deze pier kan een ieder tijdens dit weekend met een kundige dierverzorger uit het aquarium boomkorvissen met een klein sleepnet, garnalen vangen met een garnalennetje en krabben tukken met een touwtje en een mossel. Na afloop kunnen deelnemers de gevangen krabben en garnaaltjes zelf bij Fort Kijkduin, onder leiding van een dierverzorger, in het aquarium loslaten.

De activiteit start zaterdag 25 juni om 10:00 uur. Om 11:30 is het water op zijn laagst. Denk aan zwemkleding en waterschoentjes. Het water nog te koud? Neem dan kaplaarzen mee. Aanmelden graag van tevoren via info@fortkijkduin.nl of per telefoon op 0223-612366 om teleurstelling te voorkomen. “We verzamelen in het museumcafé van het fort om 10:00 uur. Deze activiteit is gratis te volgen bij aankoop van een entreekaartje bij Fort Kijkduin. Na afloop kunnen deelnemers het museum en het fort verder ontdekken.”

Meer weten over dieren in de Noordzee en hoe en wat ze eten? Volg dan een visvoerrondleiding. Die zijn op deze dag te volgen om 12:30, 14:30 en 15:45 uur in het Noordzeeaquarium.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button