Cultuur/Natuur

Filosofie lezing in Hortus Overzee

Advertentie:

Den Helder – In samenwerking met het Nut tot ’t Algemeen organiseert Hortus Overzee op 26 oktober een avond waarbij de Duitse filosoof Peter Sloterdijk centraal staat. Volgens de opvattingen van deze wetenschapper omhult de mens zich met ‘sferen’; de eigen woning; een stuk land; een park; een natie, dit alles om zich te beschermen tegen anderen en de wereld, maar ook om die wereld in het klein na te bootsen.

Professor Laurens ten Kate verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht zal een inleiding verzorgen die eindigt met de intrigerende vraag: ‘Waar zijn we, wanneer we in het onvertrouwde zijn?’ Ook zal een gezamenlijke behandeling plaatsvinden van een passage uit het boek dat -origineel uitgegeven in 1998- nog steeds als zeer actueel beschouwd kan worden.

De avond vangt aan om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Entree 10 euro. Voorverkoop bij Hortus Overzee, Soembastraat 83, Den Helder, telefoon 0223 – 614 206

Kijk voor meer activiteiten op Hortusoverzee.nl (5 minuten lopen vanaf het NS-station Den Helder). Hortus Overzee is dit jaar nog tot en met 29 oktober geopend.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button