Sport

Gebakken vis en judo bij toernooi Asahi-San

Adverentie

Hippolytushoef – Judovereniging Asahi-San kan weer terugkijken op een geslaagde 7e Wieringer Vikingtournooi. Het jaarlijks evenement trok veel judoka’s uit onder meer Anna Paulowna en Den Helder, maar ook judoka’s uit Callantsoog en Zuid-Scharwoude wisten de weg naar de dojo aan de Butterhoek te vinden.

In vier blokken werden verschillende wedstrijden gespeeld en de winnaars kregen tijdens de uitreiking een echte Vikinghelm op voor de foto. Het idee van dit toernooi komt van trainer Bouke Steinfort die vroeger op school een opdracht kreeg en waaruit dit hele toernooi is voortgekomen.

Er werd niet alleen aan judo gedaan, de deelnemers mochten ook gratis gebakken vis afhalen bij vishandel Bert Mulder. Bert had zijn visstalletje naast de dojo geplaatst en voorzag niet alleen de deelnemers van lekkere stukjes kibbeling, maar ook de bezoekers konden (tegen een kleine vergoeding) iets afhalen.

Waarschijnlijk was dit Wieringer Vikingtoernooi voor het laatst aan de Butterhoek, want de judovereniging moet uitkijken naar een ander onderkomen. De grond waar de dojo op staat is van de gemeente en deze heeft plannen om hier woningen te bouwen.

De judovereniging is volop in beweging, want zaterdag 18 juni komt judoka Pleuni Cornelisse, die al meerdere medailles heeft gewonnen, naar Hippolytushoef.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button