Den HelderPolitiek

Gemeente Den Helder alvast gestopt met innen eigen bijdrage WMO-Taxi

Advertentie:

Den Helder – Er worden geen facturen meer gestuurd voor het gebruik van de WMO-Taxi, zo liet wethouder Tjitkse Biersteker weten naar aanleiding van vragen door Michel Pastoor van Behoorlijk Bestuur. Pastoor wilde weten wanneer het onderzoek naar de gevolgen van het afschaffen van de eigen bijdrage afgerond zou zijn. Daarop kon de wethouder nog geen antwoord geven.

In afwachting van het onderzoek is de gemeente wel alvast gestopt met het sturen van facturen. De raad besloot eerder met de afschaffing te willen wachten tot de evaluatie. De financiële gevolgen kunnen dan ook direct in de begroting worden verwerkt. Behalve de ChristenUnie leken hebben echter alle partijen reeds aangegeven de regeling te willen afschaffen. Enkel de VVD twijfelde of de betaalde vergoedingen ook met terugwerkende kracht geretourneerd moeten worden.

Het college zou de evaluatie in het tweede kwartaal van 2022 presenteren. Dat gaat niet meer lukken en Pastoor wilde weten waarom: “Het is nu actueler dan ooit, door de stijgende benzineprijzen. Waarom kunnen we het voorstel niet gewoon bespreken in de commissie?” Dat kan zeker, zei wethouder Biersteker, maar dan moet er wel iets te bespreken zijn. “We hebben nu onvoldoende informatie want het is nog niet afgerond. Brainstormen doen we al binnen het ambtelijk apparaat.” Wanneer de nieuwe regeling wel klaar is voor de raad kon Biersteker niet zeggen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button