Den HelderSchagen

Gemeente Den Helder staat open voor ‘goed plan’ voor de Kustbus

Den Helder – De gemeente Den Helder staat open voor een goed plan vanuit de politiek of de samenleving met betrekking tot de Kustbus. In verband met personeelstekort besloot Connexxion recentelijk dat de Kustbus tussen Den Helder en Petten deze zomer niet zal rijden. De gemeente is bereid te kijken naar de uitvoerbaarheid en de financiële dekking van een alternatief.

In februari maakte de gemeente Den Helder bekend dat de Kustbus komende zomer zou gaan rijden, tussen 10 juli en 20 augustus. Om dit te realiseren was een subsidie nodig. Zowel Den Helder als Schagen maakte daarvoor €14.000,- vrij: “Wij waren verheugd te laten weten dat de Kustbus dit jaar weer zou gaan rijden in de zomervakantie. Hiervoor hebben de gemeente Schagen en Den Helder de handen in elkaar geslagen en samen €28.000,- beschikbaar gesteld. Helaas heeft Connexxion, vanwege een tekort aan chauffeurs, moeten besluiten dat er dit jaar geen kustbussen rijden.”

Een gemis
Veel mensen vinden het jammer: “Dat wordt niet naar de Goudvis dit jaar”, leest één van de reacties. “Ik heb er geen woorden voor. Het is gewoon gênant om een toerist, die ons prachtige gebied komt bezoeken, als medewerker van het VVV-Informatiepunt in Callantsoog te moeten vertellen dat er doordeweeks slechts één bus per uur rijdt, enkel in de richting Schagen”, zegt iemand anders.

Wellicht valt er toch nog iets te regelen, mocht iemand een goed idee hebben: “Mocht er nu opnieuw een goed plan vanuit de samenleving of de politiek komt, dan gaan we weer kijken naar uitvoerbaarheid en financiële dekking”, aldus woordvoerder Joyce in ‘t Veld van de gemeente Den Helder. Zij laat tevens weten dat er volgend jaar mogelijk een reguliere lijn van Callantsoog via Julianadorp naar Den Helder rijdt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button