Sport

Glenn van Nierop wint opnieuw de Tour de Lasalle

Winnaar maakt overstap naar de Elite renners

Advertentie:

Den Helder – Glenn van Nierop heeft voor de derde keer de Tour de Lasalle gewonnen. Na 2015 en 2021 was ook de eindzege van dit jaar een prooi voor de man uit Wieringerwaard. Tijdens het slotcriterium hoefde hij er alleen voor te zorgen niet te vallen en te voorkomen dat een van de concurrenten wist te ontsnappen en dat lukte. De zege op de slotdag ging naar Gaatze Postma van Team Mutasport.nl, dat met drie renners in de top 10 ook het ploegenklassement won.

De basis voor de derde tourzege van Van Nierop werd donderdag op Texel al gelegd. Zijn vluchtpoging leverde hem dusdanig tijdvoordeel op, dat het voldoende was om de overige dagen gewoon goed op te letten. Zelf ontsnappen zat er niet meer in, omdat, zo vertelde de winnaar na afloop, “ze me dit jaar meer dan voorheen in de gaten hielden. Normaal neem ik zelf graag het initiatief in de koers, maar dat was daardoor niet echt mogelijk.” De winnaar had nog een nieuwtje en dat is dat hij volgend jaar zijn titel niet komt verdedigen. “Ik ben 28 en wil me nog eens meten met de renners op een niveau hoger, ik maak deze winter dus de overstap naar de Elite renners.”

Ook Pim Hackmann denkt erover diezelfde stap te maken, dus zal hij zijn derde plek in het eindklassement volgend jaar niet verbeteren. Thijs Zuurbier eindigde deze tour op een tweede plaats. Van Nierop won niet alleen de gele trui, maar ook de Blauwe trui en de Regio Noordkop trui (voor de beste renner uit de Noordkop). De Witte trui was voor Kay Blokdijk, het groen voor Joris de Boer en de zwarte trui (meest strijdlustigste renner) ging om de schouders van Kees Pameijer.

Nieuwelingen / Junioren
Voorafgaand aan het criterium van de heren werd het rondje Javastraat / Middenweg verreden door de dames. De meisjes Nieuwelingen startten iets na de Junioren, maar uiteindelijk liep toch alles in elkaar. Het was een mooie wedstrijd met weinig uitvallers. Bij de junioren was Lisa van Belle de rapste, voor Carmen van der Veen en Elise Timmerman. De eindzege was voor Silje Bader uit Warmenhuizen. De sprint bij de nieuwelingen werd gewonnen door Esmee Blok, voor Selena Bas en Hannah Kiers. In deze categorie ging de eindzege naar Roos Müller.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button