Hollands KroonMaritiem

KNRM eert werkgever vrijwilligers met gevelbordje

Den Oever – De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij drijft op de inzet van vrijwilligers. Zij zijn dag en nacht paraat voor wie onverhoopt op het water in nood verkeert en in veiligheid moet worden gebracht.

Verreweg de meeste vrijwilligers hebben overdag een baan en als dat in de buurt van hun station is, moeten ze bij een alarm alles uit hun handen laten vallen om in actie te komen. Dat moet je als werkgever dan maar goed vinden. Gelukkig zijn er van die werkgevers en zij worden door de KNRM geëerd met een gevelbordje.

In Den Oever mocht KNRM-vrijwilliger Paul Alma daarom een bordje plaatsen bij zijn werkgever, Machinefabriek en Dokbedrijf Luyt in Den Oever. Gelukkig hoefde hij de meegeleverde schroeven niet te gebruiken. Zijn collega Davy de Greef, eveneens vele jaren beschikbaar voor de KNRM en tot voor kort plaatsvervangend schipper, stond klaar met het lijmpistool. Daardoor was het snel gedaan en konden ze allebei weer aan het werk.

Met het gevelbordje, waarop staat “Hier werkt een KNRM-er” wordt niet alleen de waardering van de reddingmaatschappij getoond. Ook wordt hiermee blijk gegeven van het maatschappelijk bewustzijn van de werkgever.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button