Den HelderPolitiek

Ook Den Helder gaat nieuwe regionale samenwerking aan

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder heeft, net zoals de gemeenteraad van Hollands Kroon vorige week, ingestemd met de Regionale Samenwerkingsagenda voor de Kop van Noord-Holland. In tegenstelling tot Hollands Kroon was er in Den Helder maar een aantal minuten nodig om tot een besluit te komen. In de havenstad was de raad niet unaniem.

De PVV en een drietal raadsleden van Behoorlijk Bestuur stemden tegen. Alleen PVV’er Frank Feeburg gaf daarbij een toelichting: Volgens zijn partij staat het stuk vol met “megalomane klimaatwaanzin”. Het gaat onder andere over duurzaamheid, klimaatadaptatie en groene energie. “Wij zien liever meer geld gaan naar kernenergie en thoriumreactors. Al die windmolens en zonnepanelen gaan nooit zoveel opleveren.” Feeburg zei dat de PVV de samenwerking niet gaat steunen zolang de Noordkop gemeenten deze groene plannen blijven uitvoeren.

Marije Boessenkool van GroenLinks gaf als enige andere raadslid een stemverklaring. Zij vindt de groene ambities juist wel heel goed. Net als veel raadsleden uit Hollands Kroon gaf Boessenkool aan dat de ambities zoals beschreven in de nieuwe samenwerkingsagenda verdere concretisering nodig hebben. “Het zijn er te veel om allemaal uit te voeren, maar we zijn wel vóór deze samenwerking.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button