Den Helder

Renovatie gemeentewerf Ambachtsweg kost een miljoen extra

Adverentie

Den Helder – De renovatie van de gemeentewerf aan de Ambachtsweg in Den Helder kost ruim een miljoen meer dan vooraf begroot. De aanbesteding van het project mislukte: Er was één inschrijving, voor een stuk meer geld dan de gemeente vooraf had gedacht.

Het gemeentegebouw wordt helemaal klimaatneutraal gemaakt: Door betere isolatie, dubbelglas, een warmtepompinstallatie en met een gebouwbeheersysteem wordt alles van stroom voorzien door de 440 zonnepanelen op het dak. Daarmee bespaart Den Helder jaarlijks €14.000,-. De jaarlijkse kapitaallasten komen vanaf 2023 echter uit op €54.000,-. De totale kosten voor de renovatie zijn ongeveer 1,8 miljoen.

Prijsstijgingen
De verhoogde kosten komen volgens de gemeente door een prijsstijging bij de materialen. Ook zijn de uurtarieven verhoogd door een gebrek aan personeel bij aannemers. Eerdere doelstellingen om het gebouw energieneutraal te maken bleken ook niet haalbaar met het oorspronkelijke plan.

De gemeenteraad moet de verhoging van het budget nog goedkeuren via de Eerste Tussenrapportage. Deze wordt besproken op 20 juni in de commissie Bestuur en Middelen. Op 4 juli wordt het stuk voor besluitvorming behandeld tijdens de raadsvergadering.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button