Den Helder

Verbondenheid met walvisvaart terug op Dorpsplein Huisduinen

Huisduinen – Het was zondag even een bijzonder moment op Huisduinen. De oorspronkelijke verbondenheid met de Walvisvaart is tot stand gekomen met de plaatsing van het kunstwerk Walvis, nabij het Dorpsplein.

Het kunstwerk is gemaakt door Peter Jonas. “Dit is een parel op de afronding van de herinrichting van het Dorpsplein”, vertelt Jan Roelofsen. “Burgemeester Jan de Boer heeft het kunstwerk onthuld, in samenwerking met de dames, bestuursleden RCH, Wil Bellinga, Lenneke Roelofsen en Melany Tegelberg. Verder is er een plaquette geplaatst over de laatste walvisvaarder van Huisduinen, de heer Zeeman.”

Dit alles is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Waddenfonds en het Rondje Cultuur Huisduinen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Prachtig , dhr Peter Jonas zet Den Helder ivm met kunst weer opnieuw op”de kaart ” . Verschillende werken van hem zijn al te bewonderen oa de adelaar bij Lands End op het terras en de beeldentuin in wording bij het Lyceum aam Zee.Ik hoop dat we nog veel van hem gaan zien.Mooi dat nu een aantal jaren na het overlijden van de vd Wint ,Den Helder weer naam maakt met de beeldende kunst .

Back to top button
%d bloggers liken dit: