Texel

Ecomare verwelkomt drie imposante kongeralen

Advertentie:

Texel – Sinds kort zwemmen er drie kongeralen in het Noordzeeaquarium van Ecomare. Ze zijn afkomstig van het Zeeaquarium in Bergen, waar geen geschikte plek voor ze was. Kongeralen kunnen meer dan 2,5 meter lang worden, dus een groot aquarium is noodzakelijk. Het Noordzeeaquarium van Ecomare, met een inhoud van 79 kubieke meter, is speciaal geschikt voor grote vissoorten.

Van de drie kongeralen in Ecomare is de grootste ongeveer 1,5 meter lang. De andere twee zijn wat kleiner. Deze vissen zijn rovers en eten kleinere vissen en andere zeedieren. In het Noordzeeaquarium zwemmen uitsluitend grote vissen, zodat ze elkaar niet als prooi zien. Tot vreugde van de dierverzorgers werkten de drie nieuwe bewoners al snel halve haringen naar binnen.

Kongeralen behoren tot de zeepalingen en brengen hun hele leven door in zout water, in tegenstelling tot de Europese paling. Jonge kongeralen leven in kustzones, terwijl grotere exemplaren in dieper water verblijven. Ze verschuilen zich graag in holtes tussen rotsblokken of in scheepswrakken. Kongeralen komen voor in gematigde streken zoals het Kanaal, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. In Nederland worden ze de laatste jaren steeds vaker gezien.

Samenwerking
Het ontvangen van de kongeralen van een ander zeeaquarium is niet uitzonderlijk. Zeeaquaria werken samen om dieren een goede plek te geven, net zoals dierentuinen wereldwijd doen. In het Zeeaquarium van Ecomare leven dieren die in de Wadden- en Noordzee voorkomen, en de kongeraal past hier goed bij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button