Uitgaan

Swingende start van de zomer: The Preacher Men speelt in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Na een succesvolle tweede editie van Jazz At The Dockyard presenteert Jazzclub Nieuw & Diep op zondag 30 juni 2024 het trio The Preacher Men als knallende start van de zomervakanties.

The Preacher Men verzorgen een eredienst voor de blues. Het trio bestaat uit Efraïm Trujillo op tenorsaxofoon, Rob Mostert op het ‘koningsorgel’ Hammond B3, en Chris Strik op drums. Ze speelden eerder in Windkracht 13 en dat optreden staat bij velen nog helder op het netvlies als een swingende ode aan de roots van de jazz. In 2019 wonnen ze de Edison Jazzism Publieksprijs.

Voorganger Trujillo opent de dienst met zijn scheurende en honkende sax, terwijl Mostert en Strik hem volgen met grommende orgelklanken en knallende backbeats. The Preacher Men neemt het publiek mee naar de rokerige jukejoints en bluesclubs in het zuiden van de VS met een mix van blues, gospel, R&B en funky souljazz.

De bandleden
Efraïm Trujillo is een ervaren saxofonist, bekend van The Ploctones en Fra Fra Sound. Hij is veelzijdig en gepassioneerd in zijn spel. Rob Mostert is een Hammond B3 specialist en speelt met een intensiteit die het instrument tot leven brengt. Chris Strik, een slagwerker met een groot dynamisch bereik, staat bekend om zijn krachtige afterbeats.

Het optreden vindt zaterdag 30 juni om 15:00 uur plaats in Jazzclub Nieuw & Diep, Willemsoord 63 in Den Helder. Meer informatie is te vinden op de website van Theater De Kampanje.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button