Hollands Kroon

Versnelde bouw Dahliapark: Tweehonderd woningen klaar in 2028

Advertentie:

Winkel – Gemeente Hollands Kroon en projectontwikkelaar Scholtens Projecten B.V. gaan de realisatie van de nieuwe woonwijk Dahliapark in Winkel versnellen. Dat heeft wethouder Mark Versteeg namens het college aan de gemeenteraad laten weten.

Volgens de nota van uitgangspunten uit april 2022 was er een fasering opgenomen voor de bouw van de woningen aan het Dahliapark. Er kan van deze fasering worden afgeweken als daar aanleiding toe is en dit is afgestemd met de regio. Door de grote en aanhoudende vraag naar woningen is die aanleiding er nu.

Regionaal gezien moet elke gemeente harder werken om het aantal benodigde woningen te realiseren, nadat de bouwopgave recentelijk verhoogd is door het rijk en de provincie. Daarom heeft de gemeente de ontwikkelaar gevraagd of versnelling mogelijk is voor het project Dahliapark. Scholtens ziet de vraag ook en heeft daarom zowel de tweede als de derde fase van het bouwproject naar voren gehaald.

Versnelde planning
Dit betekent concreet dat de voorbereidingen voor de volgende fase al in gang worden gezet en niet tot 2025 worden uitgesteld. De beoogde start van de bouw van deze fase is nu gepland voor het eerste kwartaal van 2025. De laatste fase wordt nu verwacht in 2027. Hierdoor komt ook het merendeel van het sociale segment eerder beschikbaar. In plaats van sociale huurappartementen vanaf 2030 te bouwen, kunnen deze nu al in 2025 worden opgestart.” Gezien de stijgende wachttijden voor sociale huurwoningen en de doorstroom die hiermee op gang komt, is dit een wenselijke ontwikkeling”, aldus wethouder Versteeg.

De oorspronkelijke planning uit de Nota van uitgangspunten was om tweehonderd woningen te bouwen voor 2031. Deze planning is nu gewijzigd naar tweehonderd woningen voor 2028, wat een versnelling van drie jaar betekent.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button