Den HelderVideo

Video: Golven van vreugde bij surflessen basisschool De Floriant

Advertentie:

Julianadorp – Waar de meeste mensen op een winderige donderdagmiddag het strand vermijden, zoeken een aantal leerlingen van basisschool De Floriant het water juist op. Al voor de vijfde keer zijn de leerlingen na schooltijd op surfles bij Surfschool High5 in Julianadorp.

Onder begeleiding van een aantal enthousiaste instructeurs van High5 leren de kinderen surfen. Bij aankomst op het strand krijgen ze eerst veiligheidsinstructies en een korte uitleg op het droge. Daarna trekken ze hun wetsuits aan en gaan met hun surfplanken naar de zee om hun eerste golven te pakken.

Voor locatieleider Angèle Selhorst, die zelf ook graag de zee op zoekt, is het project nu al geslaagd: “Het is pas de vijfde keer, en je ziet nu al zoveel vooruitgang bij de leerlingen. We gaan voor nu nog door tot de zomervakantie. Daarna pakken we het surfen gewoon weer op, tot de winterstop.”

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button