Hollands KroonMaritiemVideo

10 jarig jubileum Wieringer VIStival goed bezocht (video/audio)

Adverentie

DEN OEVER – De dag begon zaterdag met regen, na de middag werd het droog tijdens het jubilerende VIStival. In 2010 is het evenement voor het eerst gehouden en werd een doorslaand succes.

Het evenement komt voort uit een idee van het Wieringer Visbak Promotie Team, de ZeeVerse Vismarkt en café Tante Pietje. Het Wieringer Visbak Promotie Team bracht de ZeeVerse vis in de hele kop van Noord-Holland onder de aandacht, maar bijna niet op Wieringen zelf daar kwam in 2010 verandering in.

Het Vistival stond vandaag geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers.Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam lieten zien wat er in huis is. Hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals Schol, Wijting, Tong maar ook Hollandse Garnalen en Langoustines!

Audiofragment Arie de Visser, Wieringer Visbak Promotie Team

[player id=62884]

Audiofragment Esmeralda Dekker, organisatie VIStival

[player id=62886]

Noordkop Nieuws was zaterdag aanwezig en sprak met Ronald Boersen namens de organisatie van het Wieringer VIStival over deze dag.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button