Hollands Kroon

Na een lange reis is Simba gearriveerd in Anna Paulowna

Adverentie

ANNA PAULOWNA – Het was flink doorbijten, maar leeuw Simba uit Irak is de lange reis naar Stichting Leeuw in Anna Paulowna ongeschonden doorgekomen. Toen de duisternis viel mocht hij zijn reiskooi verlaten en werd hij uitgelaten in het verblijf waar de leeuw de komende maand in quarantaine zal blijven.

Na een paar minuten in zijn nieuwe kooi trekt verzorger Daphne Pels al snel de eerste opgeluchte conclusie: “Het dier is heel relaxt.” En dat is bijzonder, want de reis die Simba moest afleggen was niet voor de poes.

“Echt ongelooflijk dit. Hij was op het vliegveld al ontzettend rustig. Er was van alles gaande, maar hij zat rustig in z’n kist een beetje om zich heen te kijken”, vertelt Pels aan onze mediapartner NH Nieuws. De lange reis vanuit Baghad begon donderdagmiddag al. Vrijdag landde Simba op het vliegveld van Maastricht en werd hij naar de eindbestemming in Anna Paulowna gebracht.

Het is nu aan verzorgster Daphne Pels om te beoordelen hoe gezond Simba is en of hij verwondingen aan de reis heeft overgehouden. “Ik let meteen op zijn uitstraling. Loopt hij mank? Wat voor een gedrag vertoont hij? Ook bekijk ik of zijn gebit nog heel is”, vertelt Pels uit.

Gered
Simba werd in januari van dit jaar gered. Twee militairen, die werkten op de Nederlandse ambassade, zagen op de markt in Bagdad een zwaar verwaarloosde en vermagerde leeuw in een te kleine kooi zitten.  Als Simba weer op krachten is, zal hij terug worden gebracht naar het continent van oorsprong: Afrika.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button