Kop van Noord-Holland

Nog steeds mogelijk vertraagde testuitslagen, besmettingen in Noordkop nemen toe

Kop van Noord-Holland – Mensen die vorig weekend een corona test hebben gedaan zullen mogelijk later dan gewoonlijk de uitslag hiervan krijgen vanwege technische problemen, zo werd 12 juli al op Regio Noordkop gemeld. De GGD kreeg hier veel berichten over. Voor zover bekend is dit voorval nog niet verholpen, maar verschillende organisaties doen onderzoek naar een oplossing.

De besmettingen in de Noordkop blijven stijgen. 13 juli werden er 214 positieve testen gemeld, wat 52 hoger ligt dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (162). Daarnaast veranderde zoals verwacht het besmettingsrisico in de regio van risiconiveau 1 (waakzaam), naar niveau 3 (ernstig, het op één na hoogste niveau). Of de regio nog extra maatregelen neemt is niet bekend, wel spoort GGD NHN aan de landelijke coronamaatregelen na te leven om zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (20). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button