Kop van Noord-HollandLOS Den HelderRegio Noordkop

Ziggo stopt met analoge radio, hoe kun je naar LOS en Noordkop radio blijven luisteren?

Kop van Noord-Holland – Ook Ziggo gaat over op digitale radio op 3 augustus aanstaande. Zij is de laatste landelijke partij die nog analoge radio via de kabel aanbiedt; alle andere aanbieders hebben al eerder analoge radio via de kabel afgeschakeld. Daarom tijd voor verandering. Eerder besprak Regio Noordkop al de betreffende plaatsen in de Noordkop, maar de brandende vraag is natuurlijk vooral: op welke manier(en) kun je nog naar LOS en Noordkop radio blijven luisteren?

LOS en Noordkop radio blijven uiteraard beschikbaar via Ziggo digitale radio (evenals via de andere providers). Ziggo noemt een aantal opties om radio te blijven luisteren:

  • Via de televisie. Wie televisie kijkt via een mediabox kan Regio Noordkop via de tv ontvangen. Ga hiervoor naar kanaal 916 of 1916 voor LOS Den Helder en naar 911 of 1911 voor RTV Noordkop.
  • Met een FM-antenne in uw geluidsinstallatie. Het signaal gaat via de ether oftewel door de lucht. Een makkelijke en prijsvriendelijke optie, maar de kwaliteit van het signaal is niet in iedere regio even goed.
  • Met een digitale radio-ontvanger. Als de FM-ontvangst niet goed genoeg is, dan is een digitale radio-ontvanger een optie. Dit is duurder, maar wel toekomstbestendiger en de ontvangst is kwalitatief gezien het beste.

Natuurlijk is het ook mogelijk om naar LOS en Noordkop radio te luisteren zonder digitale radio thuis. Dit kan via:

Ziggo-klanten die willen overstappen op digitale radio, kunnen dat dus op drie manieren doen: via tv en mediabox, een FM-antenne of middels de digitale radio-ontvanger. Ziggo biedt hiervoor een aantal opties, maar u kunt natuurlijk ook uw lokale elektronicazaak vragen om te helpen bij het overstappen naar digitale radio.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. en hop weer iets door je strot geduwd, weer op kosten gejaagd zonder dat we hier om vragen…..

      1. wat veranderD er dan nu (ten goede) in Den Helder behalve dan dat ik zonder kosten dus geen radio meer kan ontvangen?

Back to top button
%d bloggers liken dit: