Den HelderJeugdVideo

De eindmusical van De Kameleon kent een bijzondere samenwerking (video)

Julianadorp – Net als op vele andere basisscholen staat vandaag bij De Kameleon de eindmusical op het programma en dat gaat bij deze school nét even anders. De school uit Julianadorp biedt naast het reguliere onderwijs ook Eurekaklassen voor hoogbegaafde kinderen en de beide groepen 8 maken ieder jaar samen de eindmusical.

Door het jaar heen doen de klassen een aantal dingen samen, waaronder de musical en een kamp. Dilara en Daiyanna zitten in verschillende klassen en kenden elkaar bijna niet, maar zijn sinds ze samen aan de musical meedoen vriendinnen geworden. “In het begin leek het wel lastig, want we kenden elkaar niet zo goed. Uiteindelijk werd het toch leuk”, vertelt Daiyanna. Dilara was blij dat de klassen werden samengevoegd: “we zijn met negen in mijn groep, dus het was leuk dat er nu opeens veel meer mensen waren.”

Meester Joost is de leerkracht van de Eurekaklas en in zijn klas zitten kinderen vanuit de hele Noordkop. “Het is goed dat er een Eurekaklas is, want de kinderen die er in zitten hebben vaak behoefte aan een andere aanpak dan de kinderen in de andere klas”, aldus de docent. Aan de andere kant is het goed dat de kinderen op een reguliere school zitten. “Ze leven niet in een bubbel en moeten met elkaar leren omgaan. Daarom doen we veel activiteiten zoals de musical, het kamp en buiten spelen samen.”

En dat samen optrekken? Dat gaat prima! “Eerst waren er wel wat verschillen”, vertelt Daiyanna, “maar toen gingen de groepen wat meer in elkaar op en bleek dat we eigenlijk heel erg op elkaar lijken.” Zonder de gezamenlijke activiteiten waren Daiyanna en Dilara waarschijnlijk geen vriendinnen geworden. “Want eerst speelden de groepen 8 apart en na het kamp niet meer.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button