Kop van Noord-Holland

Greenwheels deelauto’s in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

Kop van Noord-Holland – Een aantal Mobipunten in Den Helder en Hollands Kroon beschikken vanaf heden over Greenwheels deelauto’s. Ook bij station Schagen worden binnenkort deelauto’s geplaatst. In totaal gaat het om zeven deelauto’s verspreid over Noord-Holland Noord.

“Het aanbieden van Greenwheels deelauto’s op deze verzamelpunten zorgt voor een extra keuzemogelijkheid in vervoer voor een gevarieerde doelgroep”, aldus gemeente Den Helder. Op sommige Mobipunten, die verspreid over de Noordkop zijn geplaatst, stonden al deelauto’s van het merk Just Go. In Den Helder staat er één in de Schooten. Met de komst van Greenwheels wordt het aanbod uitgebreid: Op meer van de Mobipunten kunnen reizigers nu een deelauto vinden.

Inspelen op groeiende vraag
In Den Helder komen twee auto’s te staan bij station Den Helder en één bij station Den Helder Zuid. In Hollands Kroon komen ze bij station Anna Paulowna en de Burgemeester Mijnlieffstraat. Ook het nieuwe Mobipunt in Wieringerwerf centrum moet een auto krijgen. In Schagen komen de deelauto’s bij het station te staan. Daar is Just Go al aanwezig bij het gemeentehuis. Met de uitbreiding in Noord-Holland Noord wil Greenwheels op de groeiende vraag inspelen. De auto’s van het bedrijf zijn niet elektrisch, maar daar wordt wel aan gewerkt. Het gebruik van deelauto’s zorgt ook voor een afname van het aantal auto’s op straat, zo blijkt uit onderzoek.

Mobipunten en gemeente blij
Mobipunten B.V. directeur Maurice van der Meché is verheugd met de toetreding van de deelauto’s: “Met deze landelijke speler geven we met alle andere aangesloten mobiliteitsaanbieders bij de Mobipunten steeds beter een antwoord op de uitdaging om landelijk gebied bereikbaar te houden. Gezamenlijk hebben we de ambitie uitgesproken om verder uit te breiden en zo snel als mogelijk de deelauto’s te elektrificeren.”

Volgens wethouder Heleen Keur passen de nieuwe deelauto’s goed bij de duurzame ambities van Den Helder: “Bereikbaarheid is belangrijk voor onze inwoners en onze ondernemers. Het gebruik van deze auto’s kan helpen om de parkeerdruk te verminderen en daarmee de leefbaarheid van het centrum van Den Helder ten goede komen. Ook kan het ertoe leiden dat men bewuster gebruik maakt van vervoermiddelen en daarmee bijdraagt aan een duurzamere leefstijl.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button