Den HelderPolitiek

Meer budget voor woonleningen

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder wil €750.000,- toevoegen aan het budget voor de woonlening. De lening is populair, inmiddels is de bodem van het eerder beschikbaar gestelde budget van €1.300.000,- in zicht.

Oorspronkelijk was het budget een miljoen euro. In 2021 stelde de raad nog eens drie ton beschikbaar. Nu is alweer een ophoging nodig omdat de lening veel wordt aangevraagd. De lening kan gebruikt worden voor verduurzaming, renovatie of onderhoud, maar ook voor het levensloopbestendig maken van de woning. In de meeste gevallen gebruiken de Heldenaren het geld om zonnepanelen aan te schaffen. Het gaat om een leenbedrag van minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,-, met een looptijd van tien tot twintig jaar.

Volgens wethouder Remco Duijnker is de lening een groot succes: “Het potje is nog niet leeg, maar de bodem komt weer in zicht. We willen het succes graag continueren.” Duijnker vindt dat er door de lening een win-winsituatie ontstaat: “Het is een lening, dus het geld komt terug naar de gemeente. Tegelijkertijd geven we onze inwoners de kans om hun huis te verduurzamen.” De rente die de gemeente vraagt ligt tussen de 0,5 procent tot 1,4 procent. De gemeenteraad zal na het zomerreces definitief moeten besluiten over de ophoging van het budget. Meer informatie over het aanvragen van de woonlening staat op de website van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button