Hollands KroonVideo

Start van de bouw Hospice ‘Het Tweede Thuis’ (video)

Adverentie

Westerland – Twee jaar corona, vele gesprekken met de bank en allerlei soorten geldwerving hebben na zeven jaar eindelijk geleid tot de start van de bouw van hospice ‘Het Tweede Thuis’ in Westerland. “Mensen hebben wel eens gevraagd of het hospice er eigenlijk ooit wel zou komen”, aldus voorzitter Gijs Wilms.

“Het heeft wel lang geduurd. In het begin moest er worden gekeken waar het hospice zou komen. We zijn overal geweest en we kwamen uit op misschien wel het mooiste plekje van het voormalige eiland Wieringen”, vertelt de voorzitter. Met de locatie was de eerste hobbel genomen. “Toen kwamen er allerlei andere hindernissen op onze weg zoals de corona en de als maar rijzende bouwkosten. Gelukkig hebben wij een goed team en mede dankzij de gemeente Hollands Kroon zijn wij er uiteindelijk in geslaagd om vandaag op dinsdag 12 juli met de bouw te kunnen beginnen”.

De verwachting is dat het hospice over een jaar klaar is, maar nu blijken er volgens Gijs alweer problemen te zijn met leveringen van keukens. “Maar we geven niet op en bouwbedrijf Dozy gaat vol goede moed beginnen. De oplevering wordt misschien iets later maar het hospice komt er”.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button