Hollands KroonUitgaan

Zomervoorstelling De Zomer in je Bol gaat in première

'Camping' aan Schervenweg in Wieringerwerf centrum van totaaltheater

Adverentie

Wieringerwerf – Het heeft heel wat voorbereiding gekost, maar de vakantie kan beginnen. Op de nieuwe camping aan de Schervenweg 10 is de laatste twee weken hard gewerkt. Daar werd geschreven, gebouwd, gedanst, gezongen, gemusiceerd, verhalen verteld, gespeeld en vooral ook veel van de prachtige omgeving genoten. Hier is namelijk de nieuwste productie van Cultuur binnen de Dijken gemaakt.

De voorstelling is door de deelnemers zelf bedacht onder leiding van professionals. Zomer is het onderwerp, en behalve dat dat natuurlijk voor de meesten vakantie betekent, is de zomer ook de piekperiode van kracht en creativiteit. Toch zal vooral de vakantie aan bod komen. “Stel je een camping voor in de brandende zon of juist in de spetterende regen”, vertellen Har Stemkens en Irene van Oers van Cultuur binnen den Dijken. “Gasten komen aan of gaan juist weer, plaatselijke zangers laten hun stem horen. Een campingbaas bemoeit zich met dingen of organiseert activiteiten die aanslaan of juist niet. Mensen met een toilettas onder de arm. Spelletjes spelende toeristen. Een camping waar allerlei scènes plaatsvinden; onverwachte, grappige of dramatische situaties.”

Uiteindelijk zal het resultaat te zien zijn op zaterdag 22 en zondag 23 juli aan de Schervenweg 10 in Wieringerwerf. Op beide dagen is de voorstelling vier keer te zien, namelijk om 12:30, 14:00, 15:30 en 17:00 uur. Op de website www.cultuurbinnendedijken.nl/webshop zijn de kaarten te reserveren. Meer informatie over deze voorstelling is te verkrijgen bij Irene van Oers: stichting@cultuurbinnendedijken.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button