Wedstrijdverslagen regionaal clubvoetbal

Kop van Noord-Holland – Vele amateurteams uit de Noordkop maakten afgelopen weekend weer hun opwachting op het voetbalveld. Zo ging ZAP onderuit tegen SVA, pakte FC Den Helder een punt tegen Texel en greep DWOW de volle buit tegen Kleine Sluis.

Het zijn moeizame tijden voor ZAP. Afgelopen weekend werd voor de achtste keer op rij verloren, deze keer was SVA met 1-3 te sterk. ZAP maakte wel de openingstreffer. Na ruim een kwartier spelen opende Jens Glas op fraaie wijze de score voor de ploeg uit Breezand. Daarna verzuimde de thuisploeg verder uit te lopen. Zo werden Finn van Dam en David Alberts zeer gevaarlijk, maar zat het ze niet mee in de afronding. Nog voor de pauze scoorde SVA twee keer en kwam het op 1-2. Naast deze tegenslag kwam ZAP ook nog met tien man te staan, nadat Job Dietvors met twee keer geel moest inrukken. SVA profiteerde hiervan en kon nog een keer scoren: 1-3. ZAP speelt zondag 10 maart een uitwedstrijd tegen Meervogels.

FC Den Helder was vooraf als nummer twee in de derde klasse de grote favoriet tegen Texel ’94. Toch kwamen de eilandbewoners, die onderaan staan, veel sterker voor de dag dan verwacht. Het duurde lang voor de eerste treffer van dit kansarme duel viel. Kenny Gerssen tekende namens FC Den Helder voor de 1-0. Een kwartier voor tijd trok Texel ’94 de stand echter weer gelijk. Vier minuten later leek FC Den Helder door een rake strafschop van Wouter Philip toch nog de 2-1 te maken, maar de bezoekers vochten zich wederom terug. In de laatste officiële minuut maakte Texel ’94 uit een counter de 2-2. Zo verspeelt FC Den Helder voor de derde keer op rij punten. Het team van trainer Ben de Visser speelt zondag 10 maart uit tegen Spirit.

DWOW wint van Kleine Sluis
Het duel tussen DWOW en Kleine Sluis in de derde klasse was er één van weinig kansen. DWOW, waar doelman Vogelzang zijn debuut maakte, had de pech dat Martijn van Oers op de lat knalde. Vogelzang keepte overigens niet zijn eerste wedstrijd van die dag; ’s ochtends had hij nog een wedstrijd in het tweede elftal gespeeld. Zijn debuut verliep sterk. Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in de negentigste minuut maakte Bauke Brandsma de winnende treffer voor DWOW. Zondag 10 maart speelt hij met zijn ploeg uit tegen VVW.