Racing Aeolus met nieuwe teams

Voor de twaalfde keer gaan negen Nederlandse en internationale teams bewijzen dat ze met hun hypermoderne windkar de tegenwind vóór zich kunnen laten werken. Dat doen zij op de Helderse Zeedijk, tijdens het jaarlijkse Racing Aeolus Den Helder, één van de vier grootste duurzaamheidsraces ter wereld.

Dit jaar strijden er twee nieuwe teams om de Racing Aeolus cup. Dat zijn FlensForward uit Flensburg (Duitsland) en het team van Inholland Alkmaar, dat dit jaar na een periode van afwezigheid ook weer meerijdt. De wereldrecordhouders uit Canada zijn ook weer te vinden op de dijk. Ze zeggen dat er naast de meeste zonuren in Nederland nergens zoveel wind waait als in Den Helder. Gelukkig maar, want dat is precies wat de teams uit Turkije, Canada, Duitsland, Denemarken, Engeland en Nederland nodig hebben.

Race & parcours
De races worden gehouden van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus. Woensdag 21 augustus is een oefendag. Het parcours loopt over de 5,3 kilometer lange Zeedijk. Over een afstand van 500 meter wordt de snelheid gemeten van de windkar. Tevens wordt een gemiddelde windsnelheid tijdens de race op de Dijk gemeten. De ratio van beiden laat zien hoe efficiënt de windkar vooruit gaat tegen de wind in. Langs het parcours staan schermen waar live de tijden op binnenkomen.

De meeste teams komen rond 20 augustus aan en werken in Hotel Den Helder aan de auto’s. De toegang is vrij om te kijken en vragen te stellen aan de studenten. Nieuw dit jaar is op zaterdag 24 augustus de Rabobank WindWheeler Arena, waar speciaal voor kinderen een knutselhoek is opgezet waar ze een eigen mini-windkar kunnen bouwen en deze ook kunnen laten rijden. Ook vindt dit jaar de dragrace plaats, waar twee auto’s over 100 meter tegen elkaar racen. Spektakel gegarandeerd!

Informatie
Kijk voor meer informatie en het programma op de Engelstalige website www.racingaeolus.online Tevens is het evenement te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Mobiele versie afsluiten