Den Helder

Anjerperkjes ter ere van Helderse veteranen (update)

Den Helder – Den Helder staat graag stil bij haar veteranen. Normaal gesproken eert ze hen met een dag waar honderden veteranen en hun partners op afkomen. Dat zou dit jaar op 14 augustus zijn. Helaas gooit corona roet in het eten.

Om de veteranen in Den Helder toch te kunnen bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden, hebben de wijkploegen deze week witte anjers geplant in 15 bloembakken. Ze staan op de volgende locaties:

  • 3 bakken einde Beatrixstraat, net voor brug over Westgracht/Keizergracht.
  • 1 ronde schaal bij het kantoor van de Helderse Courant aan de Prins Hendriklaan en 1 bij het monument Den Vaderlant Getrouwe.
  • 3 bakken voor pand Woningstichting, achter monument Voor hen die vielen.
  • 3 bakken voor de Omringwinkel in De Schooten.
  • 3 bakken naast muziektent Loopuytpark in Julianadorp.
  • 1 perkje bij het oorlogsmonument op de algemene begraafplaats.
  • 1 bloembak hoek Hunzestraat / Waddenzeestraat.

Waardering
‘Ik ben blij dat we op deze bescheiden manier toch onze waardering kunnen tonen voor onze veteranen. Ook al hebben we geen fysieke bijeenkomst, mijn gedachten zijn bij hun belangrijke en waardevolle werk en de offers die zijn gebracht’, aldus burgemeester Jeroen Nobel.

Update
In de loop van donderdag is een van de bakken uit de Beatrixstraat verplaatst. Nico van Delft vond het vreemd dat er geen bloemenbak was gezet bij het Vliegermonument, dat herinnert aan twee jonge omgekomen piloten. De gemeente was het met hem eens en dus werd een van de drie bakken alsnog bij dit monument gezet.

Toon meer

Cathy Niesten

Cathy is redacteur bij Regio Noordkop. Ze is 19 jaar en woonachtig in Den Helder. E-mail: cathy@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button