Kop van Noord-Holland

Alsnog streep door afsluiting Kooybrug; minister besluit tot uitstel werkzaamheden

Advertentie:

Den Helder – De werkzaamheden aan de Kooybrug, die maandag van start zouden gaan, zijn uitgesteld. Minister Mark Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit weekend besloten het werk voorlopig uit te stellen. Hij geeft daarmee gehoor aan de noodkreet van CDA-Kamerlid Harmen Krul (woonachtig in Den Helder), maar ook aan de vele smeekbedes die de afgelopen weken vanuit ondernemers, bewoners en zelfs de gemeenten kwamen.

Het is opmerkelijk dat de minister zo vlak voor aanvang van de werkzaamheden besluit het werk uit te stellen, maar het zorgt ongetwijfeld voor heel veel gejuich in de regio. Afgelopen donderdag probeerden de ondernemersverenigingen nog via een kort geding het werk van tafel te krijgen, maar zonder succes. Rijkswaterstaat wilde alleen beloven in gesprek te gaan over de mogelijkheid om tijdens de tweede fase van het werk, die in januari zou starten, 1 rijbaan open te houden. Toezeggingen waren er echter nog niet.

Wanneer het werk alsnog wordt uitgevoerd en in welke vorm is nog niet bekend. Rijkswaterstaat wil nu eerst, samen met de regio, bekijken hoe de werkzaamheden met zo min mogelijk overlast alsnog kunnen worden gerealiseerd. “We begrijpen de zorgen die zijn geuit over de impact van de werkzaamheden op de bereikbaarheid en de economie van de regio, en komen snel met duidelijkheid over de start van de werkzaamheden.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

5 reacties

  1. Uitstel van executie.
    I.p.v. 4 maanden omrijden wordt het nog vele maanden langer dagelijks in de file staan.

    1. Daar ben ik ook bang voor. Plus dat er veel meer kosten gemaakt moeten worden. Nu worden dit soort projecten altijd al duurder dan begroot maar nu kunnen ze het afschuiven op het feit dat ze het moesten uitstellen van de minister.

    2. leuk ja straks over een paar maanden is het hoogseizoen Duitsers en dan zijn ze net begonnen

  2. Of er komt gewoon een prima oplossing die beter is voor alle partijen. Dat kan ook ; )

    1. nou om eerlijk te zijn geloof ik daar niet in, al maanden hoor ik alleen maar iedereen zeuren over de afsluiting maar niemand heeft ook maar iets van een knappe veilige haalbare betaalbare oplossing aangedragen, alleen maar onzin als over de marine haven, over de sluis, over de veel te smalle b-weg, noodbrug etc, u nog een haalbare optie?

Wellicht ook interessant

Back to top button