Cultuur/NatuurUitgaan

Expositie Hans Langbroek op Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – De feestelijke opening van “Gevels en Waterspiegelingen”, een tentoonstelling van het werk van Hans Langbroek, is te bezoeken op zondag 30 augustus. De opening gaat om 15:00 uur van start in Willemsoord gebouw 52a.

Hans Langbroek schildert al vanaf zijn jeugd. Sinds begin jaren 80 tekent en schildert hij met nog meer plezier. Als autodidact heeft hij steeds gericht een weg gezocht om zijn vaardigheden te verbeteren. Diverse docenten hebben daarbij een rol gespeeld. Reizen door Frankrijk gaven hem steeds weer voedsel voor nieuwe idee├źn. Veel van zijn werken zijn ontstaan in de de Provence.

De onderwerpen die Hans Langbroek in de loop van de jaren bleven fascineren zijn het Franse landschap, gevels van Franse huizen, details van gevels, schaduwen en waterspiegelingen. Een bijzonder perspectief is in zijn werken een belangrijk uitgangspunt. Later schilderde hij gedurende jaren mensen in onderlinge relaties, in al of niet alledaagse situaties.

Beeldhouwen
In de afgelopen 25 jaar heeft hij vele acrylschilderijen op linnen gemaakt. Daarnaast houdt hij zich sinds 2008 ook bezig met beeldhouwen in steen. In verband met de huidige corona regels moeten geïnteresseerden vooraf reserveren. Dit kan via kunstenkitchen@icloud.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button