Hollands KroonUitgaan

Geen Lentetuin Breezand in 2021

Breezand – De Lentetuin Breezand gaat in 2021 niet door. De huidige situatie rondom het coronavirus brengt dusdanige risico’s met zich mee, dat het voltallige bestuur met pijn in het hart heeft besloten de 41ste editie van de bolbloemenshow een jaar op te schuiven.

De voorbereidingen van de Lentetuin beginnen voor veel betrokkenen al ruim van tevoren. Zo starten de inzenders, de kwekers die hun bloembollen tot bloei brengen, halverwege augustus met de eerste voorbereidingen en het maken van kosten in aanloop naar de Lentetuin. Er is dus in een vroeg stadium behoefte aan duidelijkheid. “Regeren is vooruitzien, maar dat is in tijden van een pandemie niet gemakkelijk”, vertelt voorzitter Marieke van Lierop. “Wij hebben verschillende betrokken partijen gesproken om een keuze te kunnen maken. Beperkende maatregelen, financiële risico’s en bovenal de veiligheid zijn leidend geweest in het besluit om de voorbereidingen van de show in 2021 te staken en daarmee duidelijkheid te geven aan alle betrokkenen.”

20.000 bezoekers
Ted Beelen, voorzitter van de Expo, geeft aan: “De Lentetuin ontvangt in vijf dagen tijd zo’n 20.000 bezoekers die vanuit het hele land op ons evenement afkomen. Met een bloemenshow, restaurant, beurs, gezellige feestavonden en zakelijke bijeenkomsten brengen wij in korte tijd grote groepen mensen bijeen. Juist dat is in deze tijd ondenkbaar. De Lentetuin zoals het zou moeten zijn, gaat niet samen met anderhalve meter afstand van elkaar. Met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus zien wij als bestuur geen enkel aanknopingspunt dat ons nu, of in de nabije toekomst, anders zou doen besluiten.”

In 40 jaar is een prachtig evenement opgebouwd. De bestuursleden gaan hun tijd en energie komend jaar steken in de verdere ontwikkeling hiervan. “Wij hopen tijdens het eerste weekend van maart 2022 onze bezoekers weer te mogen verwelkomen tijdens een spectaculaire editie van de Lentetuin Breezand”, zo besluit Van Lierop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button