Hollands Kroon

Rabobank sponsort de Dijkgatboscross

Adverentie

Hollands Kroon – De komende drie jaar kan LRPC Wieringermeerruiters rekenen op de sponsoring van Rabobank Kop van Noord-Holland voor het paardencross evenement in het Dijkgatbos. “De Dijkgatboscross is een geweldig evenement in de Wieringermeer voor alle liefhebbers van de paardensport”, aldus de bank.

Op 27 en 28 juni zouden oorspronkelijk de officiële wedstrijden gereden worden. Door de coronamaatregelen heeft de organisatie moeten besluiten dit te verplaatsen. Zij hebben keihard hun best gedaan om de cross in september te organiseren. En met succes, want op 12 en 13 september mogen zij de officiële Dijkgatboscross dan toch laten plaatsvinden. De organisatie heeft het laatste weekend van juni benut om een bijzonder succesvolle oefencross te organiseren zonder publiek.

“Meer dan 200 combinaties hebben het crossparcours gereden en met inzet van meer dan 130(!) vrijwilligers is alles zonder problemen verlopen. Veel blije gezichten en enthousiaste paarden. Dit belooft wat voor de officiële wedstrijden”, aldus voorzitter Ellis van Mook.

Twee dagen rijplezier
De organisatie is blij met de betrokkenheid van de bank. Voorzitter Ellis van Mook: “Achter de schermen gebeurt er veel bij de Dijkgatboscross. In tegenstelling tot vorig jaar is, mede door het grote aantal deelnemers, de cross verspreid over twee dagen.” Meedoen met SGW Dijkgatbos kan al heel snel. De crosswedstrijd is open gesteld voor BB, B en L ruiters, paarden en pony’s, bovendien ook pony’s M. Het is een route dwars door het Dijkgatbos waarin het thema ‘Strijd tussen Land en Water’ centraal staat.

De Dijkgatboscross is een mooie ervaring voor enthousiaste ruiters uit heel Nederland, maar ook spectaculair om te zien voor de vele toeschouwers. De wedstrijd vindt plaats op 12 en 13 september bij de Dijkgatbosweide aan de Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf. Meer informatie of inschrijven? Kijk op http://sgwdijkgatbos.nl/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button